• When I was young / 2017
  When I was young / 2017
 • Nooit ver weg / 2014
  Nooit ver weg / 2014
 • Rendez-vous op het perron / 2013
  Rendez-vous op het perron / 2013
 • Huwelijk / 2012
  Huwelijk / 2012

Op 11 november 2017 werkt CHORUS mee aan de 14de editie van The Great War Remembered in de Sint-Maarten- en Sint-Niklaaskathedraal, Ieper

Tickets bestellen via http://www.lastpost.be/…/91/concert-the-great-war-remembered

Het thema diit jaar: BROTHERS IN ARMS. Via beeld en muziek worden enkele verhalen van broers in de Groote Oorlog verteld.

2017 affiche GWR website

Home

Chorus uit Ieper is een vierstemmig, gemengd koor met een vast begeleidingsorkest bestaande uit dwarsfluiten, klarinetten, trompet en orgel.
Wij zijn een zelfstandige groep, onafhankelijk van een parochie of andere organisatie.
Chorus is in 1969 ontstaan en treedt vooral in West-Vlaanderen op.

Ons doel is in de eerste plaats samen zingen en musiceren. Wie ons rijkgevuld archief inkijkt, ziet dat we vaak samenwerken met andere muzikanten en verenigingen.
We luisteren kerkelijke diensten op, meestal huwelijksmissen en nemen aan culturele gebeurtenissen deel.
Daarnaast organiseren we onze eigen concerten waarmee we een stevige reputatie opbouwden. Het is steeds een nieuwe uitdaging om deze naar een hoger niveau te tillen.

 

Citaat van een sympathisant:
"De uniciteit van Chorus ligt in het verzorgd en stijlvol optreden van koor en orkest in "eigen-aardige" bewerkingen, wat leidt tot een sound die origineel klinkt en aanslaat bij het publiek. Die kenmerken (keurmerken) gekoppeld aan een rijke variatie en flexibiliteit waarmee het koor, solisten en orkest de werken aanpakken, leiden tot smaakvolle optredens"