Dirigent

Tineke Devoghel2018 website Tine Devoghel

van 10/09/2006 - heden

Tineke Devoghel volgde haar muzikale opleiding aan de Stedelijke Muziekacademies van Veurne, Brugge en Antwerpen. Ze studeerde er dwarsfluit en piccolo bij Ilse Vromans, piano bij Paul Clement, zang bij Paul Gunst en Karolien De Meyer en contrabas bij Caroline Steen.

Daarnaast behaalde ze haar diploma Bachelor muzikale opvoeding aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (2004) en een Master of Arts (uitvoerende klassieke muziek, fluit) aan The School of Arts, afdeling Koninklijk Muziekcon-servatorium in Gent (2016).

Tineke is werkzaam als lerares dwarsfluit, algemene muzikale vorming, algemene muziek-cultuur en samenspel aan de Stedelijke Kunst-academie in Poperinge.
Het koor Chorus en het begeleidingsensemble uit Ieper staan onder haar leiding. Ze dirigeert ook het gemengd koor De Reutelnoot uit Beselare en het Iepers Kinderorkest. Ze speelt fluit en piccolo in verschillende harmonieorkesten, waaronder de Koninklijke Harmonie Ypriana (Ieper) en het Koninklijk Harmonieorkest De Jongelingskring (Torhout).